Symposium 'Jij bent toch mijn moeder niet...?' Copy

‘Jij bent toch mijn moeder niet…?’

…is de titel van het symposium van de VCW op 14 november 2019.

De ondertitel maakt duidelijk dat onze aandacht deze dag gericht is op het opgroeien van kinderen niet bij hun biologische ouders. Bij de voorbereiding op het symposium bleek al dat het een zeer actueel thema is dat ook veel tongen losmaakt.

Dat zal zeker blijken op de symposiumdag zelf, waar sprekers van formaat elk vanuit hun eigen ervaring en expertise iets vertellen over het opgroeien van kinderen los van hun biologische context. Zo wordt in de bijdrage van Charlotte en Hannan hoorbaar en zichtbaar duidelijk hoe prangend die problematiek is voor kinderen van Nederlandse en Belgische moeders die zich hebben aangesloten bij IS. En niemand minder als prof. dr. René Hoksbergen, emeritus hoogleraar Adoptie van Nederlandse en buitenlandse pleegkinderen zal het thema van dit symposium belichten in een indrukwekkende lezing die als de 23e Ammy van Heusdenlezing de wereld zal ingaan.

Aan het eind van de dag zal Jean Bosco Safari ons meenemen in zijn persoonlijke verhaal en ons verrassen met zijn muzikale talent.

Daarnaast zijn er de interactieve workshops waarin het thema van alle kanten wordt belicht.


Kosten voor deze hele dag
(inbegrepen zijn: koffie, thee en versnaperingen gedurende de hele dag, een uitgebreide buffetlunch en een drankje/hapje na afloop)

  • VCW leden 180 euro

  • VCW-leden in opleiding * 145 euro

  • Niet-leden  235 euro

* Studenten die een contextuele opleiding volgen en bovendien lid in opleiding (student-lid) zijn van de VCW. 
 

Klik hier voor het programma en aanmelding.

Het is niet overdreven om te zeggen: deze dag mag en kan je eigenlijk niet missen. Want denk daarbij ook aan het feit dat juist deze dag bol staat van ontmoeting en inspiratie. Dan kan het niet anders dan dat je aan het einde van de dag geïnspireerd en enthousiast weer naar huis gaat.

Meld je nu aan voor donderdag 14 november van 9:30 uur tot 17:30 uur in Antropia te Driebergen. (vlakbij het station Driebergen-Zeist)